Propolis

Yapışkan, reçinemsi bir madde olan Propolisi balarıları değişik bitkilerden toplayarak kovanlarına getirirler. Arılar kovanı dış etkenlerden,

Continue Reading

Tarçın

Tarçın, Seylan’da (günümüzdeki adı Sri Lanka) yetişen bir bitkidir. Seylan tarçınının, rotası İskenderiye’den, Mısır limanlarından

Continue Reading

Zencefil

TARİHÇESİ: Zencefil M.Ö 3000 yıllarından beri Asurlular , Çinliler ve Hintliler tarafından ilaç ve baharat olarak kullanılmaktadır.

Continue Reading

Kırmızı Giseng

Diğer İsimleri: Alpinia officinarum, Alpinia Botanik Bilgi: Zencefilgiller familyasından güzel çiçekli, ıtırlı, çok yıllık, otsu bitkidir.

Continue Reading

Ginkgo Biloba

Acıbakla: ( Lupine / Lupin /  Lupine) 10–100 cm yüksekliginde, sık tüylü, bir senelik bitkiler. Yapraklar el seklinde parçalı, uzun saplı, 5–9

Continue Reading

Bal

Balın Tarihçesi Bal, kusursuz görünümü, doğadan gelen eşsiz lezzeti ve besleyici içeriği ile insanlık tarihinde çok önemli bir yere sahiptir.

Continue Reading

Polen

Arı Poleni vitamin, mineral, protein, aminoasit… yani yaşam için gerekli pek çok unsuru en yüksek oran ve kalitede içerir.. Bitkisel

Continue Reading

Kudret Narı

Kudret narı kullanımı ise tatlandırıcı konulmak istenirse bal ile karıştırılarak yenilebilir. Tam oluşan bu meyve ezilerek bir miktar bal ile

Continue Reading

Keçiboynuzu

KEÇİBOYNUZU (HARNUP) İngilizcesi “carob” ise de, genelde “St.Johns Bread” olarak bilinir. Almanca’sı da “johannisbrot” dur. Her iki lisanda da

Continue Reading

Ardıç

Ardıç: (Wacholder / Geniévre / Juniper) Kisin yapraklarını dökmeyen daimi yeşil ağaçlardan. Yaprakları küçük pulsu veya iğne seklinde olup 1–2 cm

Continue Reading